Na zimnom štadióne v Bardejove unikol amoniak, pátracia policajná akcia

17.08.2006 Celý región

Včera medzi 19:00 h a 20:00 h došlo na zimnom štadióne v Bardejove k úniku amoniaku z chladiacej sústavy, na ktorej boli počas dňa vykonávané servisné práce.
Na miesto boli privolaní bardejovskí hasiči a policajti, ktorí vykonali všetky potrebné úkony na odstránenie nebezpečenstva a miesto zabezpečili pred prístupom verejnosti. Príčina úniku amoniaku sa vyšetruje. Bardejovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre zločin všeobecného ohrozenia.

Pátracia policajná akcia:
Policajti prešovského kraja vykonali včera celokrajskú policajnú akciu, pri ktorej sa zamerali na pátranie po osobách, na ktoré je vydaný príkaz na zatknutie, príkaz na doddanie do výkonu trestu odňatia slobody (ďalej len VTOS) a zatýkací rozkaz. Pátrali aj po nezvestných osobách a osbách podozrivých zo spáchania trestnej činnosti. Policajti prekontrolovali 328 motorových vozidiel a 529 osôb. Vypátraných bolo 6 osôb, z toho 2 na základe príkazu na dodanie do VTOS, 2 osoby podozrivé zo spáchania trestnej činnosti, 1 osoba na základe príkazu na zatknutie a 1 osba, po ktorej bolo vyhlásené pátranie. Okrem toho policajti zistili aj 60 rôznych priestupkov, ktoré vyriešili blokovou pokutou (57 priestupkov), resp. dohováraním.

Jazdil bez vodičského preukazu a pod vplyvom alkoholu:
Vranovskí policajti obvinili 30 ročného Vranovčana z prečinu marenia úradného rozhodnutia a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vranovčan viedol včera po Dlhej ulici vo Vranove nad Topľou osobné auto Ford Siera. Tu ho zastavila a kontrolovala policajná hliadka. Pri kontrole policajti zistili, že v júli tohoto roku mu bol uložený zákaz viesť motorové vozidla po dobu 24 mesiacov. Navyše pri dychovej skúške na alkohol bol výsledok pozitívny – 1,45mg/l.

Vykradli ošípareň, ovčin a kravín:
Policajti zo skráteného vyšetrovania Prešov-sever vyšetrujú krádež vlámaním do troch objektov hospodárskeho dvora v obci Fričovce, okr. Prešov. Doposiaľ neznámy páchateľ sa v dobe od 9.8.2006 do 11.8.2006 vlámal do ošíparne, ovčina a kravína a demontoval z nich elektroinštaláciu. Navyše ukradol aj zariadenia kotercov, vchodové dvere so zárubňami a nákladnú váhu. 48 ročnému majiteľovi vznikla celková škoda 189 450. - Sk.
 

Vyberte región

mark